MASS MASTERSVERKSAMHET


Under de senaste åren har MASS masterverksamhet vuxit väldigt mycket. Hos oss simmar både simmarföräldrar, de som nyligen gått en crawlkurs, samt Ironman triathleter och de som tävlingssimmat i sin ungdom.

Eftersom verksamheten har vuxit så mycket senaste året har vi blivit tvungna att dela upp grupperna i tre olika nivåer. Läs gärna mer om de olika nivåerna längre ner på denna sidan.


PLANERING & SCHEMA

Masters har träningar fyra tillfällen/vecka. Passen är uppbyggda som så att alla simmar ungefär samma pass, men det går att skala orginalpasset upp eller ner efter egen förmåga och/eller dagsform. Vi använder självseedning på banorna. Ett exempel kan vara om det står 8x100 frisim, så startar några på 1.30, 1.40, 1.50 osv. Det kan också vara så att några simmar 6x100 med 10 sekunders vila istället. Om du känner dig osäker på detta så förklarar ledarna på plats.TRÄNARE

Vår målsättning är att vid åtminstone ett tillfälle i veckan ha en tränare på kanten. Vid övriga tillfällen finns det simmande tränare på plats. Om det mot förmodan skulle vara något tillfälle då ingen tränare dyker upp finns det färdigskrivna pass inne i Åbybadets badvakthytt. Dessa ligger inplastade i pärmar märkta MASS Masters. Låna gärna dessa pass och lägg tillbaka dem när du är färdig.


KOSTNAD

  • Medlemskap i föreningen: 200 kr/år
  • Terminsavgift: 1300 kr
  • Inträde till Åbybadet: Löser ni själv, se Lilla Åbybadets hemsida för information om priser


TESTER & AFTERSWIM FRUKOST

Höstens tillfällen kommer upp inom kort.

Testerna är såklart helt frivilliga och vi hoppas att de kan hjälpa våra masterssimmare att se er egen utveckling/förbättring. Vi samlas som vanligt för genomgång inför simpasset och insim. Tränarna kommer därefter att guida er rätt. Efter testerna och passet finns det möjlighet att hänga med till Margaretas Bröd och Bakverk för god afterswim frukost (självkostnadspris).


VILL DU BLI EN I GÄNGET?

Är du sugen att bli en del av vårt mastersgäng. Skicka då en intresseanmälan till kansliet@mass.se och berätta att du vill vara med så hjälper vi dig vidare.


NIVÅINLEDNINGAR


Master light

Träningen riktar sig till dig som nyligen gått en fortsättningskurs i crawl. Du vill ha simning som idrott och träningsform. Du behöver kanske simma oftare och öva på de du nyss ha lärt dig. Önskvärt är att du simmar (eller åtminstonde försöker simma) alla de fyra simsätten.

Master Sprint

Träningen riktar sig till dig som är en före detta simmare eller har gått kurser i vuxencrawl och ha simning som idrott. Kursen fokuserar på "bassäng"simning med kortare distanser. För flera i gruppen är målet att delta i masters-sm och masters-dm. Förkunskaper: vara bekant med de fyra olika simsätten samt goda kunskaper inom crawl.

Masters distans

Träningen riktar sig till dig som vill träna simning med längre distans. Kursen fokuserar på träning för dig som vill simma till exempel öppet vatten eller triathlon. Förkunskaper: vara bekant med de fyra olika simsätten samt goda kunskaper inom crawl.

Mass normal  75

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub