FRÅGOR OCH SVAR


  • Vem bestämmer vilka som får fortsätt att träna?

MASS styrelse tillsammans med operativa ledning/ klubbchef. Vi gör vårt bästa för att tolka och besluta i enlighet med de riktlinjer FHM, Svenskasimförbundet och RF satt upp. Vi har alla medlemmars bästa i åtanke och gör vårt bästa för att ta vårt ansvar i denna mycket svåra situation och samtidigt ge så många som möjligt möjlighet att bedriva sin idrott.

  • Hur bestäms vilka som ska fortsätt att träna?

Beslutet grundas på de direktiv och rekommendationer som FHM, Svenska simförbundet, Mölndals stad och Västra Götalandsregionen har.

  • Vilka får fortsätta att träna?

Barn och ungdomar födda 2005 eller senare är undantaget de skärpa allmänna råden och får fortsätta att delta i aktivitet så länge verksamheten anpassas för att följa myndigheternas rekommendationer. Elitidrottare och idrottare som individuellt kan fortsätta att utöva sin idrott kan fortsätta att träna under perioden. MASS har därför i enlighet med Svenskasimförbundets rekommendation, beslutat att simmare i mästerskapsgrupper kan fortsätta att bedriva sin träning. Träningen skall bedrivas individuellt med stort eget ansvar. Beslutet gäller från och med måndag den 23 november till och med 13 december 2020. Beslutet kan om omständigheterna förändras komma att omprövas och/ eller förlängas. Träningen för dessa aktiva kommer att förläggas på tider då simhallen är stängd för allmänhet och stort eget ansvar kommer att läggas på de aktiva att följa myndighetens rekommendationer.

  • Varför får inte alla i samma grupp fortsätta att träna?

Beslutet stämmer överens med FHM och RFs rekommendationer, dessa grundar sig på födelseår.

  • Hur tar ni hand om aktiva som just inte får träna.

De aktiva som för tillfället inte får träna har kontakt med våra anställda tränare. De får på måndagar mail innehållandes 5 pass för kommande vecka, 2 löppass och 3 styrkepass. Styrkepassen bygger på kroppsstyrka och därmed kan utföras i hemmiljön. Så snart möjlighet finns kommer dessa aktiva att erbjudas simning igen.

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub