GRUPPSTRUKTUR FÖR MASS TÄVLINGS- OCH TRÄNINGSVERKSAMHET

Gruppstruktur f r hemsidan page 0001  2    kopia

GRUPPBESKRIVNINGAR


TÄVLINGSSPÅRET


E-grupperna

I E-grupperna strävar vi mot att lära simmarna att träna. Träningen är varierad, med ständiga inslag av lekfulla övningar, som tränar motoriken både på land och i vattnet. Några av målen för grupperna är att utveckla tekniken i de fyra simsätten, samt få en bättre kroppskontroll. Det är främst fokus på ryggsim och frisim, samt starter och vändningar.

E-grupperna tränar tre dagar/vecka á 60 minuter + 15 minuters uppvärmning på land innan varje träning


D-grupperna

I D-grupperna strävar vi mot att fortsatt lära simmarna att träna. Träningen är varierad, med ständiga inslag av lekfulla övningar, som tränar motoriken både på land och i vattnet. Ett av målen för gruppen är att utveckla snabbhet i simningen, genom förbättrad teknik och rörlighet. Samtliga fyra simsätt är återkommande på träningarna och vi börjar experimentera med att minimera vattenmotståndet.

D-grupperna tränar tre dagar/vecka á 60 minuter + 15 minuters uppvärmning på land innan varje träning


C-grupperna

I C-grupperna är träningen fortsatt väldigt varierad och lekfulla inslag är en viktig del av träningen. Träningsupplägget grundar sig i att simma kort, snabbt och korrekt och samtliga fyra simsätt tränas lika mycket. Vi introducerar även olika träningsfarter.

C-grupperna tränar fyra dagar/vecka á 60-90 minuter + 15-30 minuters landträning innan varje träning


B-grupperna

I B-grupperna varvas kortare, intensiva intervaller med längre simdistanser. Samtliga fyra simsätt är representerade på träningarna och användningen av olika träningsredskap blir allt med återkommande. Simträningen kompletteras med ett längre landträningspass, samt ett löpträningspass/vecka.

B-grupperna tränar fyra simpass/vecka á 60-105 minuter. Simträningen kompletteras med ett fyspass och ett löppass/vecka


A-grupperna

I A-grupperna blir kondition och styrka återkommande inslag i träningen och vi tränar för att tävla. Samtliga fyra simsätt är representerade på träningarna, men man börjar på slutet av A-grupps nivån att specialisera sig mot några distanser. Vi strävar mot att simmarna ska bli allt mer självständiga och medvetna om sin egen utveckling.

A-grupperna tränar fem simpass/vecka, varav ett morgonpass. Simträningen kompletteras med ett fyspass och ett löppass/vecka.


DM

I DM gruppen är kondition och styrka fortsatt återkommande inslag, samtidigt som träningen blir allt mer individualiserad. Simmarna tar allt mer eget ansvar för sin idrottsliga utveckling.

DM gruppen tränar sex simpass/vecka á 60-120 minuter. Simträningen kompletteras med ett fyspass och ett löppass/vecka


SPEEDO

I SPEEDO är träningen fortsatt inriktad på kondition och styrka men vissa pass är mer inriktade på sprint och samtliga simsätt finns representerade under träningarna.

SPEEDO tränar fyra simpass/vecka á 60-100 minuter


SM/JSM

SM/JSM är den högsta gruppen i MASS tävlingsspår. Simmarna har målsättningar mot större nationella tävlingar. Träningen är till stor del individualiserad och simmarna har ett större ansvar för sin idrottsliga utveckling.

SM/JSM gruppen tränar 8 simpass/vecka á 90-120 minuter. Simträningen kompletteras med ett fyspass och ett löppass/vecka


TRÄNINGSSPÅRET


Träningsgrupp Svart

Är en träningsgrupp för ungdomar från 14 år och äldre. T-grupperna tränar varierat, med målet att kunna ha simningen som långvarig motionsform. För att simma i träningsgrupp Svart ska man vara bekant med de fyra simsätten, fram för allt frisim (crawl) och kunna simma pass på upp emot 2000 meter. Gruppen deltar inte på några tävlingar.

Gruppen tränar två dagar/vecka á 60 minuter.

Träningsgrupp Orange

Är en träningsgrupp för barn och ungdomar som är 13-16 år. T-grupperna tränar varierat, med målet att kunna ha simningen som långvarig motionsform. För att simma i träningsgrupp Orange ska man vara bekant med de fyra simsätten, fram för allt frisim (crawl). Gruppen deltar inte på några tävlingar.

Gruppen tränar två dagar/vecka á 60 minuter.

Träningsgrupp Lila

Är en träningsgrupp för barn och ungdomar som är 11-14 år. T-grupperna tränar varierat, med målet att kunna ha simningen som långvarig motionsform. För att simma i träningsgrupp Lila ska man vara bekant med de fyra simsätten, fram för allt frisim (crawl). Gruppen deltar inte på några tävlingar.

Gruppen tränar två dagar/vecka á 60 minuter.

Träningsgrupp Grön

En träningsgrupp för barn mellan 11-13 år. T-grupperna tränar varierat, med målet att kunna ha simningen som långvarig motionsform. För att simma i Träningsgrupp Grön ska man vara bekant med de fyra simsätten, fram för allt frisim (crawl). Gruppen deltar inte på några tävlingar.

Gruppen tränar två dagar/vecka á 60 minuter.

Träningsgrupp Gul och Blå

En träningsgrupp för barn mellan 10-12 år. Gruppen är efterföljande teknikskolan. T-grupperna tränar varierat, med målet att kunna ha simningen som långvarig motionsform. Fokuset på den här nivån är grundläggande teknik inom alla fyra simsätt samt extra fokus på detaljer såsom starter och vändningar. Gruppen deltar inte på några tävlingar.

Gruppen tränar två dagar/vecka á 60 minuter.


GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub