Simskola med rörelsehinder (4 år och äldre)

Välkommen hit!

Dessa nivåer riktar sig till de barn som har rörelsehinder, eftersom att vår simskola är utformad för att alla ska kunna delta och känna sig välkommen har vi anpassat simskolan för att barn och ungdomar ska kunna få den bästa förutsättningen att lära sig simma. I våra rörelsehindergrupper har vi anpassat tid och undervisning för rörelsehinder.Rörelsehinder Blå, 45 minuter

Ålder Barn och ungdom

Bassäng Streteredsbadet i Kållered

Förkunskaper Inga

Mål Vattenvana. Självständighet. Simning utifrån individuella förutsättningar. Vi siktar också på att simma 25 m rygg och/ eller mage.

Kursinnehåll Denna nivån är för simmare med svåra rörelsehinder som behöver mycket hjälp både på land och i vattnet. Förälder eller medföljare ska delta i vattnet under hela lektionen.

Vi jobbar extra mycket att finna vattenläge och balans. Oftast individuella lösningar i samarbete med medföljare och utifrån individuella målsättningar. Lektionen är på 45 min för att kunna hinna komma i och ur bassängen.


Rörelsehinder Orange, 30 minuter

Ålder Barn och ungdom

Bassäng Streteredsbadet i Kållered

Förkunskaper Vattenvana. Trygghet i vattnet.

Mål Självständighet. Simkunnighet utifrån individuella förutsättningar

Kursinnehåll Denna nivån är för dig som har lättare rörelsehinder och klarar av att självständigt ta sig i och ur bassängen samt kan delta i undervisningen utan medföljare eller förälder.

Vi jobbar extra mycket att finna vattenläge och balans. Mer fokus på rörelsehinder. Självständiga simmare med individuella målsättningar. Det viktigaste för denna nivån är att simmaren kan vara så gott som självständig i undervisningen.

Besök gärna vår Facebooksida och vårt Instagramkonto (länkar nedan):

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub