Inför kursstart baby-minisim

MASS baby och minisim har vi på Streteredsbadet i Kållered

Före ett badtillfälle

För bebisar och små barn som fortfarande använder blöja krävs en tätslutande babybadbyxa för att få bada. Denna badbyxa är tätslutande kring midja och lår och förhindrar fekalier att komma ut i bassängen (om en olycka skulle inträffa, även om detta är ovanligt i vatten).

Det är av stor vikt att man använder en badbyxa i rätt storlek och kvalité, det är alltså inte tillåtet att ha en för stor alt. för liten badbyxa. På Streteredsbadet går det att köpa ImseVimses babybadbyxor som vunnit pris för bäst i test. Pris från 130 kr.

En varm och härlig handduk/badrock att svepa in sin baby i direkt efter badet är praktiskt då det är betydligt kallare på land än vad det är i vattnet.

Det kan vara bra att ha med mat och dryck till barnet att ha efter badet.

Under ett badtillfälle

Duscha inte små barn då de snabbt kyls av, duscha kan man börja med när de själva kan krypa in i duschen.

Efter badet kan du skölja av ditt barn, annars räcker det med att torka av och bada i badbalja senare på kvällen.

Som vuxen duschar man alltid innan badet, håret skall schamponeras och kroppen tvättas med tvål. Detta är väldigt viktigt av hygienskäl.

Efter ett badtillfälle

Om ditt barn blir väldigt torr kan man smörja en extra gång kvällen innan babysimmet.

Under kursens gång

Babysim ska alltid ske på babyns villkor. Det är babyns nyfikenhet som ska driva dem till att prova nya övningar. Du ska aldrig tvinga babyn till att göra något som den inte tycker om. Det är helt oviktigt vad babyn presterar huvudsaken är att det blir en rolig och mysig stund med föräldrarna i vattnet.

Under vissa perioder kan det tyckas som om barnets vattenutveckling står stilla och då kanske du som förälder tycker att inget händer och badet känns meningslöst. Barnet behöver tid att befästa sina kunskaper och känna att de kan och har vattenvana. Du som förälder måste vara aktiv och har du roligt, så har barnet roligt!

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Md vill du bli instrukt r
Md vill du bli funktion r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub