Simskola vid funktionsnedsättning

SIMSKOLA MED FUNKTIONSVARIATION

OBS: Dessa målen börjar verka HT-21, är ni osäker på grupp vänligen maila ida@mass.seÅlder: 4 år och uppåt.

Lektionstid: 30 minuter

Bassäng: Streteredsbadet i Kållered (sluttande botten 80-160cm)

Förkunskaper: Det behövs inga förkunskaper, man behöver inte ha någon tidigare vattenvana. Gruppen är för nybörjare där barnet har med sig en förälder i vattnet.

Kursinnehåll: Det är viktigt att barnet känner en trygghet i vattnet och känner sig säker till vattnets egenskaper. Det är först när barnet känner sig trygg i vattnet som de vågar testa på våra olika teknikövningar och först då kan vi börja jobba med själva teknikundervisningen. Innan det jobbar vi mycket med lek och trygghetsövningar i vattnet.

Mål: För att klara denna grupp ska barnet kunna flyta 5 sekunder på rygg, doppa huvudet/öronen/näsan. Men även kunna ta sig fram 6m i vattnet självständigt.

Simmärken kopplade till denna nivå: Baddaren Gul/Blå/Grön, Sköldpaddan, Bläckfisken
Ålder: Barn och ungdom

Lektionstid: 30 minuter

Bassäng: Streteredsbadet i Kållered (sluttande botten 80-160cm)

Förkunskaper: Se simskolan Steg 1, i denna grupp är barnen endast med instruktörerna i vattnet.

Kursinnehåll: Här fortsätter vi att träna på vattenvana med att bubbla, flyta, doppa öron/huvudet och förflytta sig genom vattnet självständigt. Men även att plocka upp redskap från botten. Vi anpassar de olika simsätten samt vattenvanan utifrån barnets funktionsnedsättning.

Mål: För att klara denna grupp behöver barnet kunna glida (med eller utan benspark) på mage alt rygg. Vi börjar även att simma på den djupa sidan av bassängen och övar på att simma ca 10m självständigt på rygg alt mage.

Simmärken kopplade till denna nivå: Silverpingvinen, Guldpingvinen

Ålder: Barn och ungdom

Lektionstid: 30 minuter

Bassäng: Streteredsbadet i Kållered (sluttande botten 80-160cm)

Förkunskaper: Se simskolan steg 2 samt vara trygg på djupt vatten utan föräldrar i vattnet. Simmaren ska kunna ta sig fram självständigt på djupt vatten utan att vara rädd för att inte nå botten med fötterna.

Kursinnehåll: Korta sträckor varvas med lite längre sträckor, så att tekniken sätter sig. Vi fortsätter även att öva på vattenvana men lägger störst fokus på tekniken i de olika simsätten.

Mål: För att klara denna grupp så behöver barnet kunna vara bekväm på den djupa delen av bassängen, hoppa från kanten, simma ca 25m (ett varv i bassängen) självständigt på rygg alt mage.

Simmärken kopplade till denna nivå: Silverfisken, Guldfisken
Ålder: Barn och ungdom

Lektionstid: 30 minuter

Bassäng: Lilla Åbybadet (sluttande botten 120-180cm)

Förkunskaper: Se simskolan Steg 3.

Kursinnehåll: I denna grupp läger vi mestadels fokus på teknik i de olika simsätten: bröstsim, frisim och ryggsim men anpassar efter barnets behov. Vi simmar mycket på den djupa delen av bassängen, hämtar föremål från botten, dyker och övar även ytterligare vattenvana.

Mål: 25 meter mage och rygg, totalt 50. Här ska de helst kunna vara utan föräldrar/medföljare i vattnet, precis som i steg 3.

Simmärken kopplade till denna nivå: Järnmärket, Bronshajen, Silverhajen
Ålder: Barn och ungdom

Lektionstid: 30 minuter

Bassäng: Lilla Åbybadet (sluttande botten 120-180cm)

Förkunskaper: Se simskolan Steg 4.

Kursinnehåll: I denna grupp fokuserar vi på teknik i de olika simsätten för att sedan klara av att simma 200m utan att stanna. Vi tränar även på ytterligare vattenvana, dyk från kant m.m.

Mål: För att klara denna grupp behöver barnet kunna falla i vattnet och direkt simma 200 meter, varav minst 50 meter i ryggläge. Detta är vår sista nivå i simskolan, när man är färdig med steg 5 går man vidare till vår parateknikskola.

Simmärken kopplade till denna nivå: Vattenprovet Blå, Simborgarmärket

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub