MASS instruktörer

Vårt härliga instruktörsgäng i MASS består av många olika individer. En del är ungdomar som simmat länge i MASS, några i tävlings- andra i träningsgrupper. Sen finns det instruktörer som inte simmat alls men älskar vatten och att få jobba med barn! Några studerar till exempel på gymnasiet, andra på lärarprogrammet eller på Chalmers. Det finns även de som har detta som sysselsättning under något/några år och jobbar cirka 75%, då har man oftast ett mixat schema med till exempel simskola, skolsim, teknikskola och tävlingsgrupper.

Det alla våra instruktörer har gemensamt är att vi alla gläds åt att se barn utvecklas i vattnet, lyckan hos ett barn första gången de vågar doppa huvudet, hoppa från trampolinen eller simma 25m ryggcrawl är exempel på stora framsteg. Glädje är ett nyckelord i MASS gedigna simlinje så därför är det såklart positivt att våra instruktörer har en lekfull sida samtidigt som vi har struktur och ordning för effektiva lektioner.

Det året man fyller 16 år kan man börja att gå bredvid en rutinerad instruktör i någon av MASS olika verksamheter. På våren har vi i regel de tre utbildningar som krävs för att bli certifierad simlinjeassistent enligt Svenska Simförbundet. Är man intresserad kan man läsa om den utbildningen här

HLR - Hjärt och lungräddning, är en kurs som alla instruktörer går hos oss minst en gång om året. Vi går då även in på hur man utför HLR om man behöver utföra HLR på en person som legat en längre tid i vatten samt på mindre barn.

Vi har en heldags kick-off inför varje vårterminsstart sen har vi olika utbildningstillfällen under kursernas gång. Alla instruktörer följer en huvudplanering som vi diskuterar och förändrar vid behov.


Är du intresserad av att bli en del av vårt härliga instruktörsgäng? Maila personal@mass.se

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Md vill du bli instrukt r
Md vill du bli funktion r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub