FÖRSTA TERMINEN I MASS


När startar ni upp nya terminer?

Terminsstart för simskolan är i januari och augusti. HÄR finner ni information om när bokningen öppnar. Vi erbjuder också intensivsimskola (lektion fem dagar/vecka, måndag-fredag) innan jul och i slutet av maj/början av juni.

Hur gammal behöver man vara för att börja i MASS simskola?

Vi rekommenderar att barnen har fyllt fyra år när de börjar i Baddaren. Viktigast är att barnen är mogna att vara i en grupp utan föräldrar.

Är föräldrarna med i vattnet?

I simskolan är föräldrarna inte med i vattnet. Föräldrarna får gärna finnas till hands på kanten, om situationen kräver det.

Hur varmt är det i vattnet?

I undervisningsbassängen är temperaturen ca 29-30 grader. I motionsbassängen är det ca 27,5 grader.

Hur ska vi veta vilken nivå vi ska anmäla till?

HÄR kan ni läsa om våra olika grupper och vilka förkunskapskrav som finns för varje nivå. Är ni fortsatt osäkra är ni alltid välkomna att kontakta kansliet för vidare diskussion.

Mitt barn är åtta år och har inte gått i simskola tidigare, vilken nivå ska jag anmäla till?

Vi erbjuder ett sidospår i vår simskoleverksamhet, speciellt anpassat för barn som börjar i simskola när de är lite äldre. Är man åtta år eller äldre och inte kan simma 25 meter, rekommenderar vi att ni anmäler till Steg 1 eller Steg 2. Läs mer om dessa nivåer HÄR.

Vilka dagar och tider bedriver ni simskola?

Vi bedriver simskola alla dagar i veckan. Alla nivåer erbjuds dock inte varje dag. Grupperna är alltid synliga på vår bokningssida minst en dag innan bokningen öppnar.

Hur bokar jag plats till er simskola?

Via bokningslänken för aktuell verksamhet. Bokningslänkarna publiceras alltid HÄR. För att kunna boka en plats måste du ha skapat ett konto hos oss. Läs mer om hur du gör detta HÄR.

Vad kostar det att gå i simskola hos er?

Ni kan ta del av våra avgifter HÄR. Medlemsavgiften på 200 kronor betalar man en gång/år.

Släpps platserna samtidigt för alla?

Vi ger alltid tidigare medlemmar några dagars förtur (kallas återanmälan) vid bokning till ordinarie terminer. Till intensivsimskolan släpps platserna samtidigt för alla.

Kan man ställa sig i kö?

Vi har inget kösystem, utan det är först till kvar som gäller för platserna i simskolan.

Har man syskonförtur?

Nej, tyvärr inte. Vi har ett otroligt högt tryck där familjer med syskon förekommer i en stor del av verksamheten och vi vill ge alla samma möjlighet att anmäla sig till våra olika verksamheter.


VID BOKNINGSTILLFÄLLET


Hur vet jag när bokningen öppnar?

HÄR adresserar vi när bokningen öppnar för våra kurser. Om information saknas beror det på att vi ännu inte bestämt ett exakt datum för när bokningen ska öppna.

När är grupperna synliga på bokningssidan?

Grupperna är alltid synliga senast dagen innan bokningen öppnar.

Vad är skillnaden mellan återanmälan och nyanmälan?

Återanmälan är för de som går i verksamheten under pågående termin. Nyanmälan är för nya medlemmar som vill börja i någon av våra grupper.

Hur vet jag vilken nivå jag ska anmäla mitt barn till?

Har ni gått hos oss tidigare har ert barn fått en nivårekommendation av ledarna (ges i slutet av terminen). Vi uppmanar alltid till att följa ledarnas rekommendation när ni anmäler till kommande termin. Har ni inte gått hos oss tidigare kan ni läsa mer om våra olika nivåer och förkunskapskrav HÄR.

Jag råkade boka fel grupp, kan jag ändra detta?

Är man inloggad på MyClub kan man i samband med bokningen själv avboka och boka om.

Går det att avboka bokad plats?

Ja det går bra att avboka bokad plats upp till 14 dagar innan kursstart. En administrationsavgift på 200 kr återbetalas inte. Ni kan läsa våra fullständiga återbetalningsregler HÄR.

Får jag någon bekräftelse på bokningen?

Via ert MyClub konto ser ni vilken grupp ni bokat (kan dröja någon dag innan bokningen blir synlig)

Hur tar man enklast kontakt med MASS?

Vi har oftast telefontid vid bokningsöppning. Då går det bra att ringa om ni har några frågor. Det går även bra att skicka ett mejl till kansliet@mass.se. Vi svarar så snart vi har möjlighet.


BETALNINGSFRÅGOR


Vilket bankgironummer ska jag betala in på?

På fakturan du har fått står bankgiro- och OCR nummer angivet för betalning.

Vad händer om jag inte betalar fakturan i tid?

Då går ni miste om bokad plats. Det är ert ansvar att fakturan betalas i tid.

Hur ofta behöver jag betala medlemsavgiften?

Medlemsavgiften på 200 kronor betalas en gång/kalenderår (januari-december).

Går det att få pengarna tillbaka om man avbokar kursen?

Fram tills 14 dagar innan kursstart går det att få pengarna tillbaka vid avbokning av kurs minus 200 kr i administrationsavgift. Läs våra återbetalningsregler i sin helhet HÄR.

Går det att få pengarna tillbaka om man skulle bli sjuk och missar lektionstillfällen?

Frånvaro som beror på sjukdom/skada kan ersättas mot uppvisande av läkarintyg. Ersättning utgår enbart för de tillfällen som missats till följd av sjukdom/skada. Intyget skickas till kansliet@mass.se


INFÖR OCH UNDER PÅGÅENDE TERMIN


Får man någon information inför terminsstarten?

Några dagar innan terminen börjar skickar vi ut ett välkomstbrev till alla som anmält sig. Detta utskick kan vara bra att spara om frågor skulle uppstå under terminens gång.

Hur vet jag var mitt barns simskolegrupp ska samlas?

Grupper med lektion i undervisningsbassängen samlas vid bortre kortändan av bassängen (vid nödutgången). Grupper med lektion i motionsbassängen samlas framför glasväggen vid bana 8.

Hur många barn är det i varje grupp?

I simskolan är det 12 barn/grupp. I teknikskolan är det 16 barn/grupp.

Hur lång är en lektion?

I simskolan är lektionstiden 30 minuter för Baddaren, Sköldpaddan, Pingvinen och Fisken och 40 minuter för Krokodilen och Hajen. I teknikskolan är lektionstiden 60 minuter (varav 15 minuter på land).

Hur vet jag vilka datum som simskolan är inställd
HÄR kan ni enkelt se vilka datum som simskolan är inställd varje termin.


Behöver man något speciellt material till simskolan?

Vi rekommenderar att samtliga barn använder simglasögon, för snabbare inlärning. Barn med längre hår kan med fördel ha håret uppsatt eller använda badmössa. Åtsittande badkläder är alltid att föredra, för att det inte ska samlas vatten som gör det svårare för barnen att röra sig.

Går det att byta tid/nivå under pågående termin?

I mån av plats går det att byta grupp under pågående termin, men oftast är det svårt att lösa. Kontakta kansliet för mer information.

Vad gör jag om mitt barn blir sjukt och missar en lektion?

Ni behöver inte meddela frånvaro om det endast rör en enstaka lektion. Gäller frånvaron flera veckor i rad är det bra om ni hör av er till kansliet, så meddelar vi ansvarig ledare. Det finns tyvärr ingen möjlighet att ta igen missade lektioner.

Varför lär ni ut ryggcrawl först?

Att sparka är det enklaste sättet för barn att ta sig framåt i vattnet. Ryggcrawl är ett energisnålt simsätt som säkrar konstant andning. Detta är väldigt viktiga aspekter, sett ur ett säkerhetsperspektiv.

Får föräldrarna följa med in och titta på verksamheten?

Föräldrarna är välkomna att titta på lektionerna på avstånd, för att skapa en så lugn undervisningsmiljö som möjligt. Kräver situationen att du som förälder finns med vid bassängen, så är det självklart okej. Prata gärna med ledarna för gruppen. Vid första lektionstillfället går det bra att ni som föräldrar sitter med vid bassängen och tittar.

Mitt barn rekommenderas att gå kvar i samma nivå ytterligare en termin, varför?

Det är inget ovanligt att barn rekommenderas att gå om en specifik nivå. Alla barn utvecklas olika fort. Vi rekommenderar alltid nivå med barnens bästa i åtanke, för att de ska få chansen att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Hur lång tid kommer det ta för mitt barn att bli simkunnig?

Det är väldigt individuellt hur lång tid det tar för en person att lära sig att simma. Att besöka simhallen utöver simskoletid brukar hjälpa barn att utvecklas snabbare.

Var kan man köpa simmärken?

MASS säljer alltid simmärken i samband med terminsavslutningarna. Vart vi finns tillgängliga meddelas alltid i slutet av varje termin.

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub