VAD ROLIGT ATT DU SKA BÖRJA SIMMA HOS OSS!


Nedan kan ni ta del av viktig information i bokstavsordning:


Entré

Till Lilla Åbybadet behöver ni lösa ett entrékort för att komma in i simhallen.Se Åbybadets hemsida för information om badets öppettider. Vi vill påminna om att vi vid vissa tider bedriver simskola även fast badet är stängt för allmänt bad.

Innan, under och efter simskolan

 • Föräldrarna ansvarar för barnets av- och påklädning, duschning samt följa sitt barn till och från samlingsplatsen i simhallen.
  I undervisningen är barnen själva i vattnet med gruppen och instruktörerna, föräldrar är inte med i vattnet.
 • Ni som föräldrar är välkomna att sitta med vid bassängen vid första lektionstillfället, annars vill vi gärna att ni håller er lite på avstånd, för att skapa en så lugn undervisningsmiljö som möjligt. Ni kan fortsatt titta på undervisningen, men undvik helst att söka kontakt med ert barn.
 • Innan simskolan måste alla duscha utan badkläder och med tvål, för att undvika att klor och kemikalier fastnar på kroppen.
 • Samlingsplats är vid bortre kortsidan av undervisningsbassängen, vid nödutgången (nivåerna Baddaren, Sköldpaddan och Pingvinen) eller vid bana 8 i motionsbassängen, framför glasväggen (nivåerna Fisken, Krokodilen och Hajen).
 • Hjälp simlärarna med att hämta ert barn om hen behöver lämna lektionen för toalettbesök eller annat. Meddela alltid simlärarna om ni tar med barnet från undervisningen.
 • Behöver ni prata med simlärarna så gör gärna detta i början eller slutet av lektionen. Respektera att vi har ett schema som hela tiden rullar, så ledarna har inte möjlighet att ta längre diskussioner på kanten utan dessa hänvisas till kansliet.
 • Entré för bad för både barn och förälder krävs om man vill bada. En vuxen skall vara ombytt och med i vattnet om barnet badar utanför undervisningen.
 • Vi uppmuntrar er till att bada utan flythjälpmedel även utanför simskolan, för att underlätta barnens inlärning.
 • Vi uppfostrar inte barnen under simskolan och tar hjälp av er föräldrar om barnet har svårt för eller inte vill lyssna på korta instruktioner. Detta händer mycket sällan.


Klädsel och utrustning

Vi rekommenderar åtsittande badkläder och simglasögon. Undvik lösa badshorts som blir tunga och svåra att flyta och simma i. Sätt upp håret om det är långt eller använd badmössa. Observera att det är skillnad på simglasögon för barn och vuxna. För bäst passform rekommenderar vi simglasögon anpassade för barn. Simglasögon används inte vid märkestagning i nivåerna Baddaren, Sköldpaddan och Pingvinen.

Simglasögon och badkläder finns till försäljning i vår badshop som ni kan läsa mer om HÄR.


Rekommendation inför kommande termin

I slutet av varje termin (oftast i samband med sista lektionstillfället) får ni som föräldrar en rekommendation av simlärarna gällande vilken simskolenivå ni bör boka till nästkommande termin. Denna rekommendation får ni alltid innan bokningen till nästa termin öppnar. Skulle ni missa det lektionstillfälle som rekommendationerna ges går det bra att kontakta kansliet. Observera att svar kan dröja några dagar.


Övrigt

 • Vi uppmanar er till att gå in på vår hemsida vid minst två tillfällen per termin och att löpande ha koll på er mejl.
 • Vår rekommendation är att alltid lyssna på simlärarna gällande nivå för nästkommande termin. Detta för att grupperna ska vara så jämna som möjligt för en effektiv inlärning.
 • Byter ni mejladress under terminens gång uppdaterar ni själv era uppgifter på ert barns MyClub-konto.


Har ni frågor/funderingar?

Då är ni alltid välkomna att kontakta kansliet. Vi hänvisar alla frågor som inte specifikt rör ert barns simutveckling till kansliet.

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub