VAD ROLIGT ATT NI SKA BÖRJA SIMMA HOS OSS!


Nedan kan ni ta del av viktig information i bokstavsordning:


Entré

Till Åbybadet behöver ni lösa ett entrékort för att komma in i simhallen.Till Streteredsbadet ingår entrékostnaden i deltagaravgiften och ni kan gå direkt in och byta om. Observera att den totala avgiften för simskolan är densamma oavsett simhall. Se Åbybadets hemsida för information om badets öppettider. Vi vill påminna om att vi vid vissa tider bedriver simskola även fast badet är stängt för allmänt bad.

Innan, under och efter simskolan

 • Föräldrarna ansvarar för barnets av- och påklädning, duschning samt följa sitt barn till och från samlingsplatsen i simhallen.
  I undervisningen är barnen själva i vattnet med gruppen och instruktörerna, föräldrar är inte med i vattnet.
 • Ni som föräldrar är välkomna att sitta med vid bassängen vid första lektionstillfället, annars vill vi gärna att ni håller er lite på avstånd, för att skapa en så lugn undervisningsmiljö som möjligt. Ni kan fortsatt titta på undervisningen, men undvik helst att söka kontakt med ert barn.
 • Innan simskolan måste alla duscha utan badkläder och med tvål, för att undvika att klor och kemikalier fastnar på kroppen.
 • Samlingsplats för grupper på Åbybadet är vid bortre kortsidan av undervisningsbassängen (nivåerna Baddaren, Sköldpaddan och Pingvinen) eller vid bana 1 i motionsbassängen (nivåerna Fisken, Krokodilen och Hajen). På Streteredsbadet knackar instruktörerna på dörren till omklädningsrummen när det är dags att börja.
 • Hjälp simlärarna med att hämta ert barn om hen behöver lämna lektionen för toalettbesök eller annat. Meddela alltid simlärarna om ni tar med barnet från undervisningen.
 • Behöver ni prata med simlärarna så gör gärna detta i början eller slutet av lektionen. Respektera att vi har ett schema som hela tiden rullar, så ledarna har inte möjlighet att ta längre diskussioner på kanten utan dessa hänvisas till kansliet.
 • Entré för bad för både barn och förälder krävs om man vill bada. En vuxen skall vara ombytt och med i vattnet om barnet badar utanför undervisningen.
 • Vi uppmuntrar er till att bada utan flythjälpmedel även utanför simskolan, för att underlätta barnens inlärning.
 • Vi uppfostrar inte barnen under simskolan och tar hjälp av er föräldrar om barnet har svårt för eller inte vill lyssna på korta instruktioner. Detta händer mycket sällan.


Klädsel och utrustning

Vi rekommenderar åtsittande badkläder och simglasögon. Undvik lösa badshorts som blir tunga och svåra att flyta och simma i. Sätt upp håret om det är långt eller använd badmössa. Observera att det är skillnad på simglasögon för barn och vuxna. För bäst passform rekommenderar vi simglasögon anpassade för barn.

Simglasögon finns till försäljning i simhallarnas caféer. Badkläder finns till försäljning i vår badshop som ni kan läsa mer om HÄR.


Rekommendation inför kommande termin

I slutet av varje termin får ni som föräldrar en muntlig rekommendation av simlärarna gällande vilken simskolenivå ni bör boka till nästkommande termin. Denna rekommendation får ni alltid innan bokningen till nästa termin öppnar. Skulle ni missa det lektionstillfälle som rekommendationerna ges går det bra att kontakta kansliet. Observera att svar kan dröja några dagar.


Simmärken

Vi provar i simskolan på att ta simmärken vid ett tillfälle under varje termin. Vi har full respekt för att man kan vara bortrest eller sjuk vid just detta tillfälle, men då simmärken tar mycket tid så uppmuntrar vi att istället åka till en simhall och ta simmärken själva tillsammans med ert barn. Det är bra dels för att underhålla barnets simning, men även en kul grej att göra tillsammans. Observera att märkena som barnet tar vid ett tillfälle inte ska sammankopplas med barnets totala utveckling.

Simmärken finns till försäljning i simhallarnas caféer, kostar 40 kr/st och det går bra att betala med kort eller swish.


Övrigt

 • Vi uppmanar er till att gå in på vår hemsida vid minst två tillfällen per termin och att löpande ha koll på er mejl.
 • Vår rekommendation är att alltid lyssna på simlärarna gällande nivå för nästkommande termin. Detta för att grupperna ska vara så jämna som möjligt för en effektiv inlärning.
 • Byter ni mejladress under terminens gång uppdaterar ni själv era uppgifter på ert barns MyClub-konto.


Har ni frågor/funderingar?

Då är ni alltid välkomna att kontakta MASS kansli. Vi hänvisar alla frågor som inte specifikt rör ert barns simutveckling till kansliet.

Besök gärna vår Facebooksida och vårt Instagramkonto (länkar nedan):

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub