Entré

Till Åbybadet bör ni ha löst ett entrékort. Se Åbybadets hemsida. Där kan ni även se när badet är öppet för allmänt bad, det förekommer lektioner där simhallen ej är öppen för allmänt bad. Till Streteredsbadet ingår entré i avgiften. Totala avgiften är samma oavsett bad.

Ombyte och inne i simhallen

Utanför undervisningen från omklädning till undervisning ansvarar ni föräldrar för era barn!
Icke simkunniga barn får ej bada själva i någon bassäng. Entré för bad för både barn och förälder krävs om man vill bada. En vuxen skall vara ombytt och med i vattnet om barnet badar utanför undervisningen.
Föräldrarna ansvarar för barnets av- och påklädning, duschning samt följa sitt barn till och från samlingsplatsen i simhallen.
I undervisningen är barnen själva i vattnet med grupp och instruktörer, föräldrar är inte med i vattnet.
Duscha utan badkläder med tvål, då undviker man att klor och kemikalier fastnar på kroppen och det blir ett renare badvatten.
Hjälp simlärarna med att hämta ert barn om den behöver lämna lektionen för toalett besök eller annat.

Tips på klädsel och utrustning

Åtsittande badkläder och simglasögon, undvik lösa badshorts som blir tunga, svåra att flyta och simma i. Sätt upp håret om det är långt alternativt använd badmössa. Barn kan sällan ha vuxnas simglasögon utan att de läcker och sitter sämre (simglasögon anpassade för barn kan köpas i caféet på Åby- och Streteredsbadet). Badkläder med mera finns i vår badshop i klubbstugan, se öppettider här.


Undervisning

Samlingspunkter för gruppen på Åbybadet är i motsatt håll från omklädning, gå ner mot bana ett där kan ni gå in till undervisningsbassäng när grupp startar alternativt för grupperna i fisken, krokodilen och hajen som samlas vid bana ett. På Streteredsbadet kommer instruktörerna och knackar på dörren och släpper in barnen från omklädningsrummen när lektionerna startar. Våra lektioner löper ofta på utan paus varje 30 min, stör ej den tidigare gruppen eller gruppen efter, behöver ni prata med en av siminstruktörerna kan ni göra detta kort i samband med att gruppen börjar eller slutar.

Föräldrar är välkomna att följa med och lyssna på information som simlärarna ger vid första tillfället. Barnets instruktörer kommer att informera kort om terminen och fråga er om ni har något som de behöver veta om ert barn. Övriga tillfällen sitter föräldrar utanför undervisningen, vänligen respektera att siminstruktörerna vill ge barnen en lugn undervisningsmiljö! Ni ska alltid kunna titta på era barn och barnen se er men en lugn miljö är förutsättning för bra undervisning. Undvik dock att söka kontakt med ert barn för att ge det bästa möjlighet att vara fokuserad i undervisningen. Skulle ditt barn lämna undervisningen eller om ni hämtar så se till att siminstruktörerna alltid får den informationen, vi är mycket måna om att ha kontroll över alla barn i gruppen.

Vi bygger på barnens egna balans och att finna trygghet med att vattnet kan bära dem, om ni vill hjälpa oss med en effektiv siminlärning så undviker ni flythjälp även utanför simskolan för ert barn skull annars kommer utvecklingen ta längre tid. Vi uppfostrar inte i simundervisningen utan tar er hjälp om barnen absolut inte vill eller lyssnar på korta instruktioner. Det händer mycket sällan.

I alla grupper är det två ordinarie siminstruktörer som är i vattnet med barnen, siminstruktörerna är utbildade med Svenska Simförbundets simlinjeassistentutbildning samt barn/vuxen HLR. I en grupp är det mellan 10-12 barn. Vikarie förekommer givetvis!


Simmärken

Vi provar på att ta simmärken vid ett tillfälle i simskolan och det är i regel näst sista gången i samband med rekommendationen som ni som förälder får vad siminstruktörerna rekommenderar att ni återanmäler ert barn till följande termin. Vi har full respekt för att man kan vara bortrest eller sjuk men då simmärken tar mycket tid så uppmuntrar vi att istället åka till en simhall och ta simmärken själva tillsammans med ert barn. Det är bra dels för att underhålla barnets simning men även en kul grej att göra tillsammans!

Märkena som barnet tar vid ett tillfälle ska ej sammankopplas med barnets totala utveckling.
De kan köpas i våra caféen och kostar 30kr styck, vi tar swish och kort.


Viktigt kring anmälningsrutiner!

Gå gärna in på hemsidan minst två spridda tillfällen på terminen, all info vi sänder ut läggs även upp på hemsidan.
Alla barn som är aktiva hos oss har en plats för kommande termin och för att ha jämna simgrupper för en mer effektiv inlärning så får ni föräldrar en rekommendation inför kommande termin. Barn utvecklas olika fort och det är viktigt att de hamnar i rätt nivå för att få känna sig trygga och ha kul i simskolan på vägen mot simkunnighet.

Återanmälan är on-line, vi räknar alla barn och lägger upp grupper för samtliga, utan återanmälan tar vi bort plats. Vi räknar med siminstruktörens rekommendation, frångår man den kan det bli för lite platser i en nivå. Det är bara befintliga barn från en aktiv höst eller vårtermin som får tillgång till återanmälan. Det finns alltid fler platser än barn.
All information och fakturor kommer ut via gruppmail till er angivna mail, byter ni mailadress uppdaterar ni själva era uppgifter på ert barns konto i myclub.
Är man osäker finns alltid samma information på hemsidan. Läs mer här om återanmälan

Har ni frågor/funderingar?

Vi hänvisar att ni tar kontakt med MASS kansli om det inte gäller simutveckling på ert barn och undervisningen som simläraren gärna svarar på.

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Md vill du bli instrukt r
Md vill du bli funktion r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub