Arrangemang 1

Välkommen till MASS-test

Lördagen den 9 mars 2019 på Åbybadet

Inbjudan

Anmäl här

Startlista

MASS-test

MASS-test är våra interna klubbtävlingar. De syftar till att ge de yngre simmarna tävlingsvana och möjlighet att sätta personliga rekord.
MASS test arrangeras ca en gång varannan månad under säsong eller 4–5 ggr per år, vanligtvis på en söndagskväll.

Testet är en modifiering och anpassning till MASS av vad som kallas "Morgondagarna" i utbildningsplanen "Simlinjen" framtagen av Svenska Simförbundet. Det är också ett utmärkt tillfälle för våra blivande funktionärer att få praktisera sina färdigheter innan de skall delta vid någon större tävling.

Alla som tar sig i mål på någon av MASS-testets distanser vinner en frukt och en MASS tatuering. Utöver det finns det stipulationstider (se nedan), lyckas man simma snabbare än dessa vinner man en plakett. Meningen är att när man fått pris på en distans skall man fortsätta vidare och prova någon annan distans eller ett annat simsätt.

Viktigt att poängtera är att det kan ta några gånger för barnet innan han eller hon lyckas ta sin första stipulationsplakett. Som förälder är det viktigt att man uppmuntrar barnet och berömmer det för att det har vågat vara med och för att det har simmat hela sträckan i första hand, plaketten blir en extra bonus när den väl kommer.

Teknikskolebarn uppmanas att i första hand simma 25m sträckorna.

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Md vill du bli instrukt r
Md vill du bli funktion r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub