Simskolan 5 omgjord

Inför teknikskolan

Vid kursstart

  • Entré: För teknikskola betalar MASS lokalhyra, barnen får ett personligt entrékort som används max 30min innan och max 30min efter avslutad lektion. Entrékortet uppdateras vid ny termin, det lämnas åter när man väljer att sluta teknikskolan.
  • Vill man bada utöver lektion löser man entré direkt på Åbybadet. Tänk på att badet inte alltid är öppet för allmänt bad!
  • Föräldrar får följa barn under 8 år vid omklädning till lektion, säg till i kassan. Barn ovan 8 år ska klara omklädning på egen hand efter första tillfället.
  • Samling inför lektion sker längst ner vid bana 1 vid djupa delen. Instruktörerna har mörkblå t-shirts med text "MASS" på ryggen.
  • Föräldrar är välkomna att följa med och lyssna på information som instruktörerna ger vid första tillfället. Barnets instruktörer kommer att kort informera om terminen och fråga er om ni har något som de behöver veta om ert barn.
  • En teknikgrupp är mellan 15-16 barn, barnen är åldersindelade per grupp. Instruktörerna är utbildade inom Svenska simförbundet.
  • Glöm inte att duscha ordentligt innan teknikskolan – då får vi rent vatten att simma i!
  • Inför nästa termin sker alltid återanmälan via hemsidan, ni uppdaterar själva mailadress, telefonnummer under er profil i myclub för att ni ska få aktuell information av oss. Vi hanterar ej brev per post eller lappar i simhallen, all info och kommunikation går via hemsidan, mail samt telefon.

Utrustning

Badkläder, simglasögon och badmössa.
I teknikskolan ska man kunna titta under vattnet, klor är inte bra för barnets ögon i längre stunder. Badmössa uppmanar vi till, de har många fördelar. Det är främst för att slippa hår som stör i ansiktet och ibland armrörelser, glasögonen sitter dessutom bättre med badmössa på. Pojkar ska ha åtsittande badbyxor och inte långa luftiga badshorts som blir svåra att röra sig i.

MASS-test

Är första steget till simtävling med undantag att barnen inte kan tävla mot någon förutom sig själva och sina prestationer. Barn och föräldrar får chans att lära sig hur en simtävling går till. Man får chans att se och lära av föreningens duktiga äldre simmare som avslutar MASStesten. Alla barn vill känna sig duktiga och här finns chansen utan krav att visa mamma och pappa vad man har lärt sig. MASStest läggs in naturligt som en del av undervisningen och något vi uppmanar till. Ett mål att jobba emot. Tränarna är med på MASStest för att hjälpa barnen och. Om man så småningom vill börja i en tävlingsgrupp är deltagande på MASStest en av förutsättningarna. Anmälan sker via hemsidan och information om det kommer alltid inför ett MASS-test. kika här i vår tävlingskalender för att se information om aktuella MASS-test.

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Md vill du bli instrukt r
Md vill du bli funktion r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub