Våra verksamheter vid funktionsnedsättning

Parasim

Har du nån form av funktionsvariation och känner att du inte vill eller har möjlighet simma med de andra grupperna i MASS? Vill du vara med ett sammanhang där du träffar andra som också har funktionsvariation, träffar ledare som kan simning och som är utbildade och har erfarenheter som ledare för barn och ungdomar som har olika funktionsvariationer? Vill du komma till träningen och veta att alla kan ditt namn och att du är saknad om du är borta från nån träning någon gång?

Då är MASS Parasim något för dig!

Här simmar ungefär 90 simmare från simskola till tävlingssim eller som har simning som motion och fritidssysselsättning. Babysim och Minisim strävar vi att erbjuda plats i MASS ordinarie grupper. Alla typer av diagnoser är välkomna, tex: autism, adhd, Asperger syndrom, intellektuell nedsättning, Downs syndrom, CP, ryggmärgsbråck och dyspraxi.

Vår simlinje: Från babysim till Paralympics / motion och fritid

Vår simlinje finns för skapa tydliga riktlinjer för vår simträning, vad gäller gruppindelning, träningsinnehåll och tävlingar. En röd tråd, som gör att simmare, föräldrar och tränare lättare kan följa vår verksamhet och känna att man vet var man hör hemma och varthän man är på väg i sin simning.

Vi strävar efter att kunna erbjuda simning till alla, under förutsättning att vi har ledare, bassängtid och tillräckligt med simmare för att kunna ha en grupp. Simmarna måste kunna följa badets regler för hygien och säkerhet samt till viss del kunna följa gruppinstruktioner. Vi vill erbjuda simning både som motion, som teknikträning och för dig som vill elitsimma eller tävla på andra tävlingar.

Vår gruppindelning baseras utifrån simkunnighet och vilken pedagogik man trivs bäst med och som utvecklar personen både som simmare och individ. Det är viktigt att man är i en grupp där man får rätt utmaning för sin simnivå. Behövs det tydliga strukturer och rutiner, tex ungefär samma lektionsupplägg tre gånger i följd? Har man tex fysisk skada som gör att man behöver extra träning kring motorik och att hitta sin vattenbalans?

Grupperna finns som en "simlinje", där simmarna, i samråd med tränare, kan röra sig mellan de olika grupperna, allteftersom man utvecklas som simmare och som individ.

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Md vill du bli instrukt r
Md vill du bli funktion r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub