Allmän information

Våra verksamheter vid funktionsnedsättning

Parasim

Vad roligt att ni hittat hit till vår paraverksamhet!

Vi på MASS strävar efter att alltid kunna erbjuda simning till alla, vår paraverksamhet består av både simskola, teknikskola samt tävlingsgrupp. Här simmar ungefär 90 simmare från simskola till tävlingssim eller som har simning som motion och fritidssysselsättning. Babysim och Minisim strävar vi att erbjuda plats i MASS ordinarie grupper.

Alla typer av diagnoser är välkomna, exempelvis: autism, adhd, Asperger syndrom, intellektuell nedsättning, Downs syndrom, CP, ryggmärgsbråck och dyspraxi med mer.

För anmälan

För att anmäla sig i våra paragrupper gäller samma anmälningsprocess som i den övriga verksamheten. Ni kan hitta mer information om anmälan under simkunnighet eller på vår nyhetssida. Där kan ni också hitta viktiga datum och annan information som vi går ut med.

Det är viktigt att simmarna måste kunna följa badets regler för hygien och säkerhet samt till viss del kunna följa gruppinstruktioner. Vi vill erbjuda simning både som motion, som teknikträning och för dig som vill elitsimma eller tävla på andra tävlingar. Kolla gärna runt på vår hemsida för att hitta det som passar er. Under fliken paraverksamhet kan du läsa mer om vår teknikskola (medleygrupperna) eller simskolan och dess olika nivåer.

För tips om övningar som man kan träna på själva, scrolla längre ner på sidan.

Varmt välkommen till MASS!

Vad kan man göra själv?

Många föräldrar har tankar och funderingar kring vad man kan träna på själva.

Här nedan kan ni ta del av flera klipp på vad man som förälder kan träna på själv med sitt barn.

Tänk alltid på att simning ska vara något roligt och att erat barn känner glädje i vattnet. Simning är också en färskvara och desto mer man badar, simmar och leker i vattnet desto mer vattenvana får ditt barn.

Besök gärna vår Facebooksida och vårt Instagramkonto (länkar nedan):

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub