TEKNIKSKOLA VID RÖRELSEHINDER OCH FUNKTIONSVARIATION


Förkunskapskrav

I alla våra teknikgrupper har vi som förkunskapskrav att man ska vara simkunnig, dvs att man kan simma 200 meter, inom parasim så väljer man vilket simsätt som fungerar bäst för individen.

För att kunna simma i någon av våra teknikgrupper ska man dessutom ha en viss simteknik i magcrawl, ryggcrawl samt bröstsim. Det är viktigt att man läser om alla de olika nivåerna för att se vilken som passar en själv.


Allmän information

Våra grupper är indelade efter ålder och funktionsvariation. Målet med både Gul och Röd är att simmaren ska vilja tävla. Givetvis är det inget krav men det är både roligt och utvecklande att tävla så därför vill vi självklart att så många som möjligt ska ha ett intresse för att tävla.MEDLEY RÖD (60 min) – Barn och ungdomar

För dig som är klar med simskolan och har rörelsehinder är det Medley Röd man ska anmäla sig i. Vi jobbar mycket med balans, vattenläge samt fyra olika simsätt Bröstsim, Magcrawl, Ryggcrawl samt fjärilsim.

Eftersom denna grupp är en grupp för rörelsehinder är det inte alltid så att man kan träna på alla olika simsätt, precis som i all vår paraverksamhet väljer man de simsätten som fungerar bäst för individen. Men vi strävar efter att alltid försöka träna på alla fyra simsätt förutsatt att detta går.

Ett av våra mål är att man ska få testa på att tävla på våra interna klubbtävlingar, MASS-test. Vi vill främja att tävling ska vara något roligt. Efter denna grupp finns möjlighet att fortsätta träna och tävla mer i vår tävlingsgrupp
MEDLEY GUL (60 min) – Barn och ungdomar

För dig som är klar med simskolan och har intellektuella funktionsvariationer är det Medley gul man ska anmäla sig i. Här tränar vi teknik inom olika simsätt, vi tränar på Bröstsim, Magcrawl, Ryggcrawl samt fjärilssim. Vårt mål är att man ska vilja börja tävla i framtiden, då kommer man träna för att sedan gå vidare i vår tävlingsgrupp. Precis som i all vår paraverksamhet väljer man de simsätten som fungerar bäst för individen.

Ett av våra mål är att man ska få testa på att tävla på våra interna klubbtävlingar, MASS-test. Vi vill främja att tävling ska vara något roligt och utvecklande. Efter denna grupp finns möjlighet att fortsätta träna och tävla mer i vår tävlingsgrupp
MEDLEY GRÖN (60 min) – Övre tonår till vuxen

Denna grupp är till för dig som är i övre tonåren eller vuxen med intellektuella funktionsvariationer och vill ha simning som motion. Här har vi inget mål att man ska tävla utan denna gruppen simmar enbart för motion men får även träna på teknik i alla simsätt. Precis som i all vår paraverksamhet väljer man de simsätten som fungerar bäst för individen. För dig med rörelsehinder så är det medley röd som gäller då undervisningen är anpassad för fysiska funktionsvariationer.


GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub