FORTSATT SIMNING EFTER SIMSKOLAN?


Teknikskolan riktar sig till barn som är simkunniga och som önskar fortsätta med simning som idrott, eller som bara vill simma för att må bra. När man uppnått målen för Hajen är Teknikskolan nästa steg. Första nivån heter Medley Blå. Det finns även en grupp som heter Medley Crawl, som riktar sig till nya medlemmar, som inte gått i MASS simskola. I denna grupp är fokus på att lära ut rygg- och magcrawl.


För att börja i teknikskolan ska man kunna grunderna i både bröstsim, ryggsim och frisim. I teknikskolan tränar vi på alla fyra simsätten (fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim). Vi övar också på moment som starter, vändningar och frånskjut under vattnet. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.


Teknikskolan är en mer begränsad verksamhet än simskolan, sett till vilka dagar och tider som erbjuds. Vi är medvetna om att de dagar och tider som erbjuds inte fungerar för alla, men vi måste lägga ett schema som fungerar sett till de tider vi har att tillgå i simhallen. Inför varje termin bokar man själv en plats via vår bokningssida, om man önskar fortsätta simma kommande termin.


Alla teknikgrupper simmar på Lilla Åbybadet. Teknikskolan omfattar tre olika nivåer: Medley Blå, Orange och Lila (klicka HÄR för att läsa mer om teknikskolans olika nivåer). Det är 16 barn och två instruktörer/grupp. Lektionstiden är 60 minuter, varav cirka 15 minuter på land. Medley Blå och Orange tränar en dag/vecka och Medley Lila tränar två dagar/vecka. En kurs omfattar 15/30 lektionstillfällen.


Efter Medley Lila följer träning i någon av våra tränings- eller tävlingsgrupper.

Horisontell fb  32

SUGEN PÅ ATT TESTA PÅ ATT TÄVLA?


Simmar man i någon av våra teknikgrupper ges chansen att testa på att tävla! MASS-test är vår interna nybörjartävling där alla våra yngsta, duktiga förmågor ges möjligheten att testa på att tävla för skojs skull. Tävlingen arrangeras och simmas som en riktig simtävling, men istället för att tävla mot varandra, tävlar barnen mot sig själv. MASS-testerna är ett bra tillfälle för både barn och föräldrar att lära sig lite om hur en simtävling fungerar. Vi uppmuntrar alla barn i teknikskolan till att testa på att delta under ett MASS-test för att känna efter om man tycker det är roligt att tävla. Målet är att arrangera två MASS-test/termin. Mer information gällande kommande MASS-test kan ni ta del av HÄR.

Besök gärna vår Facebooksida och vårt Instagramkonto (länkar nedan):

Md banner f reningscertifikat
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub