Teknikskolan 1 r tt storlek mer m ttnad

Teknikskolan

Teknikskolan är för de barn som är simkunniga och önskar att fortsätta med simning som idrott alternativt för att simma för välmående och är en egen verksamhet i vår förening. I teknikskolan erbjuds barnen en meningsfull och rolig aktivitet där man lär sig de olika simsätten. I mån av plats har de barn som simmat i vår simskola en viss förtur in i teknikskolan. Alla barnen börjar i en blå grupp. Teknikskolan är en mer begränsad verksamhet i fråga om plats, tider och dagar i jämförelse med simskolan. Det är en del som inte har möjlighet att simma på de tider som erbjuds vilket vi är medvetna om.

Viktigt att komma ihåg är att MASS är en ideell idrottsförening och vi har den bassängtiden vi har.

Teknikskolan består olika grupper baserat på barnens ålder samt simfärdighet. Alla barn lär sig olika snabbt och behöver olika lång tid att utveckla de moment vi har för de olika grupperna. Därför placerar instruktörerna in barnen i grupper som passar deras nivå. Det år barnet fyller elva år vill vi anpassa undervisningen till ålder och då simmar barnen i en grupp som heter ungdomscrawl.

Efter teknikskola så har vi olika tränings- och tävlingsgrupper, för att börja simma där så är det viktigaste att barnen tycker att simning är roligt och att de själva vill simma mer, men även att de rent teknikmässigt löser det så att det inte blir för tufft. Har barnet gått ett par terminer i MASS simskola i kombination med simskolan så är barnet i regel väl förberett för en tränings- eller tävlingsgrupp.

Ungefär fem gånger per år har vi MASS-test. MASS-test är en intern tävling som är till för att våra teknikskolebarn ska få en inblick i hur en simtävling går till men man tävlar dock endast mot sig själv. Barnen får välja en distans på 25m som de ska simma och får en tid på. Läs mer under MASS-test där vi har information och anmälan inför varje MASS-test.

För att börja simma i vår teknikskola skall man vara simkunnig och definitionen av simkunnighet enligt Svenska Simförbundet är:
"Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg".

Då vi i MASS lär ut ryggsim, frisim och bröstsim i simskolan, är det ett måste att kunna grunderna i dessa tre simsätt. Om barnen vill lära sig ryggsim och frisim rekommenderar vi att välja en kurs i vår simskola. Om barnet samma år fyller 11 år och endast kan bröstsim går det ändå bra att börja i ungdomscrawl då vi har större möjlighet att hjälpa barnen i den gruppen med crawlandet (barnet måste dock vara simkunnig).


Priser 2019

Teknikskola

Kurs

Antal gånger

Pris

Åbybadet

15 ggr

1 545kr inklusive inträde + 120kr i medlemsavgift/år


Här kan ni läsa om våra återbetalningsregler.

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Md vill du bli instrukt r
Md vill du bli funktion r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub