SIMNING SOM IDROTT


Teknikskolan riktar sig till barn som är simkunniga och som önskar fortsätta med simning som idrott eller som bara vill simma för att må bra. För att börja i teknikskolan ska man kunna grunderna i både bröstsim, ryggsim och frisim. I teknikskolan tränar vi på alla fyra simsätten (fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim). Vi övar också på moment som starter, vändningar och frånskjut under vattnet. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

Teknikskolan är en mer begränsad verksamhet än simskolan sett till vilka dagar och tider som erbjuds. Första terminen i teknikskolan bokar man själv en plats, på samma sätt som i simskolan. Därefter blir man inplacerad i en grupp. Vi är medvetna om att de dagar och tider som erbjuds inte fungerar för alla, men vi måste lägga ett schema som fungerar sett till de tider vi har att tillgå i simhallen.

Alla teknikgrupper simmar på Åbybadet. Teknikskolan omfattar tre olika nivåer. Det är 16 barn och två instruktörer i varje grupp. Lektionstiden är 60 minuter, varav cirka 15 minuter på land och en kurs omfattar 15 lektionstillfällen.

Klicka HÄR för att läsa mer om teknikskolans olika nivåer.

Teknikskolan

Besök gärna vår Facebooksida och vårt Instagramkonto (länkar nedan):

Md banner f reningscertifikat
Md idrottens bingo logo web transparent
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub