FORTSATT SIMNING EFTER SIMSKOLAN?


Teknikskolan riktar sig till barn som är simkunniga och som önskar fortsätta med simning som idrott, eller som bara vill simma för att må bra. När man uppnått målen för Hajen är Teknikskolan nästa steg. Teknikskolan är uppdelad i två steg, Teknik 1 (tränar en dag/vecka) och Teknik 2 (tränar två dagar/vecka). Det finns även en variant av Teknik 1 som riktar in sig lite extra på crawl. Denna grupp riktar sig till nya medlemmar, som inte gått i MASS simskola. I denna grupp är fokus på att lära sig rygg- och magcrawl, samt grundläggande vattenvana och vattenläge


För att börja i teknikskolan ska man kunna grunderna i både bröstsim, ryggsim och frisim. I teknikskolan tränar vi på alla fyra simsätten (fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim). Vi övar också på moment som att dyka och göra frånskjut under vattnet. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.


Teknikskolan är en mer begränsad verksamhet än simskolan, sett till vilka dagar och tider som erbjuds. Vi är medvetna om att de dagar och tider som erbjuds inte fungerar för alla, men vi måste lägga ett schema som fungerar sett till de tider vi har att tillgå i simhallen. Inför varje termin bokar man själv en plats via vår bokningssida, om man önskar fortsätta simma kommande termin.


Alla teknikgrupper simmar på Lilla Åbybadet. Det är 16 barn och två instruktörer/grupp. Grupperna är indelade efter ålder, för att vi ska kunna anpassa träningen på bästa sätt. Ledarna individanpassar också en hel del på plats. Lektionstiden är 60 minuter. En kurs för Teknik 1 omfattar 15 lektionstillfällen och för Teknik 2 30 lektionstillfällen. Efter Teknik 2 följer träning i någon av våra tränings- eller tävlingsgrupper.

Horisontell fb  32

SUGEN PÅ ATT TESTA PÅ ATT TÄVLA?


Simmar man i någon av våra teknikgrupper ges chansen att testa på att tävla! MASS-test är vår interna nybörjartävling där alla våra yngsta, duktiga förmågor ges möjligheten att testa på att tävla för skojs skull. Tävlingen arrangeras och simmas som en riktig simtävling, men istället för att tävla mot varandra, tävlar barnen mot sig själv. MASS-testerna är ett bra tillfälle för både barn och föräldrar att lära sig lite om hur en simtävling fungerar. Vi uppmuntrar alla barn i teknikskolan till att testa på att delta under ett MASS-test för att känna efter om man tycker det är roligt att tävla. Målet är att arrangera två MASS-test/termin. Mer information gällande kommande MASS-test kan ni ta del av HÄR.

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub