LÄR DIG SIMMA TILLSAMMANS MED MASS

Horisontell fb  23


MASS bedriver följande verksamheter med inriktning simkunnighet:

  • Simskola: För barn från fyra år
  • Simskola: För barn från åtta år (som börjar i simskolan lite senare)


MASS är anslutna till Svenska Simförbundet och följer deras Simlinje, som ni kan läsa mer om HÄR. För en kort introduktion kring vad det innebär att delta i simskoleverksamhet och hur vi bygger upp verksamheten, klicka HÄR. Vi lär ut grundläggande vattenvana först (bubbla, doppa, hoppa, flyta, rotera). Ryggcrawl och crawl är de simsätt som vi sedan fortsätter med, därefter bröstsim och fjärilsim. Vi använder inga flythjälpmedel, utan arbetar för att barnen ska bli trygga i vattnet på egen hand. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

Vi bedriver simskola på på Åbybadet i Mölndal. Vår simskoleverksamhet omfattar sex olika nivåer. För att börja i Baddaren (första nivån) ska barnet ha fyllt fyra år, samt vara mogen att vara i en grupp med andra barn, utan att föräldrarna är med i vattnet. I alla våra grupper är det tio till tolv barn och två instruktörer. Lektionstiden är 30-40 minuter (beroende på nivå) och en kurs omfattar 15 lektionstillfällen. När barnen klarat nivån Hajen räknas de som simkunniga (enligt svensk definition): de kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg.

För mer information om våra olika nivåer klickar ni på fliken SIMKUNNIGHET i huvudmenyn och väljer önskad verksamhet i rullgardinsmenyn.


Alla tillsammans simskolan


HUR FUNGERAR DET DÄR MED SIMSKOLA?


Vad roligt att ni hittat hit till vår hemsida och att ni är intresserade av simskola. Titta gärna på filmen nedan för en kort introduktion kring hur det är att gå i simskola hos oss i MASS, samt andra föreningar som är anslutna till Svensk Simidrott.


SIMNINGENS ABC


Vi uppmanar alltid till att bada även utanför simskolan! Det bidrar till en snabbare inlärning. Nedan finns lite filmklipp med tips på övningar som är toppen att öva på för att träna vattenvana. Simningens ABC omfattar andning (bubbla), doppa, glida, hoppa, balansera, förflytta, rotera och flyta.

Besök gärna vår Facebooksida och vårt Instagramkonto (länkar nedan):

Md banner f reningscertifikat
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub