LÄR DIG SIMMA TILLSAMMANS MED MASS

Horisontell fb  23


MASS bedriver följande verksamheter med inriktning simkunnighet:

  • Simskola: För barn från fyra år
  • Simskola: För barn från åtta år (som börjar i simskolan lite senare)
  • Simskola: För ungdomar och vuxna från 15 år


MASS är anslutna till Svenska Simförbundet och följer deras Simlinje, som ni kan läsa mer om HÄR. För en kort introduktion kring vad det innebär att delta i simskoleverksamhet och hur vi bygger upp verksamheten, klicka HÄR. Vi lär ut grundläggande vattenvana först (bubbla, doppa, hoppa, flyta, rotera). Ryggcrawl och crawl är de simsätt som vi sedan fortsätter med, därefter bröstsim och fjärilsim. Vi använder inga flythjälpmedel, utan arbetar för att barnen ska bli trygga i vattnet på egen hand. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

Vi bedriver simskola på på Lilla Åbybadet i Mölndal. Vår simskoleverksamhet omfattar sex olika nivåer. För att börja i Baddaren (första nivån) ska barnet ha fyllt fyra år, samt vara mogen att vara i en grupp med andra barn, utan att föräldrarna är med i vattnet. I alla våra grupper är det tio till tolv barn och två instruktörer. Lektionstiden är 30-40 minuter (beroende på nivå) och en kurs omfattar 15 lektionstillfällen (under vår- och hösttermin). Det finns även möjlighet att delta i intensivkurser. När barnen klarat nivån Hajen räknas de som simkunniga (enligt svensk definition): de kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg.


HUR ANMÄLER MAN SIG?


1. Först måste ni veta vilken nivå ni ska anmäla till. För mer information om våra olika nivåer klickar ni på fliken SIMKUNNIGHET i huvudmenyn och väljer önskad verksamhet i rullgardinsmenyn.

2. Sen behöver ni registrera och skapa ett konto för den som ska delta i simundervisningen. Läs mer om hur ni gör detta HÄR.

3. När det är dags att göra en anmälan finner ni aktuella anmälningssidor HÄR. På denna sida finner ni även information om när anmälan för våra olika verksamheter öppnar.


Information om avgifter, samt våra boknings- och betalningsvillkor finner ni HÄR.

Alla tillsammans simskolan


HUR LÄNGE BEHÖVER MAN GÅ I SIMSKOLA?

OCH VAD INNEBÄR DET ATT VARA SIMKUNNIG?


Hur lång tid det tar att lära sig simma är väldigt individuellt. För vissa faller det sig helt naturligt och för vissa krävs det mycket övning innan det sätter sig. Vår simskola är indelad i sex olika nivåer. Generellt behöver man gå om en-två nivåer. För många barn är det Pingvinen och Fisken som är de nivåer som behöver repeteras.

Simning och vattenvana är en färskvara och inlärningen gynnas av bad även utanför simskolan. Vi rekommenderar även att någon gång delta på en intensivkurs, där barnen får chansen att simma och öva flera dagar i sträck.

Hajen är sista nivån i simskolan och när man uppnått målen för denna nivå räknas man som simkunnig, sett till den svenska definitionen för simkunnighet:

"Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg."

Vi rekommenderar fortsatt simträning även efter avslutad simskola, för att upprätthålla simkunnigheten. Minst en gång per år (gärna fler när barnen är yngre) bör man testa att ta märket Vattenprovet - som motsvarar simkunnighetsdefinitionen ovan.


SIMNINGENS ABC

LIKA VIKTIGT SOM ATT KUNNA ALFABETET

Vi uppmanar alltid till att bada även utanför simskolan! Det bidrar till en snabbare inlärning. Nedan finns lite filmklipp med tips på övningar som är toppen att öva på för att träna vattenvana. Simningens ABC omfattar andning (bubbla), doppa, glida, hoppa, balansera, förflytta, rotera och flyta.

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub