SKOLSIM


Mölndals Allmänna Simsällskap bedriver skolsim i samarbete med Mölndals Stad och Härryda Kommun. Vi tycker det är fantastiskt roligt att dessa kommuner väljer att satsa på att alla skolelever ska bli trygga i vattnet och uppnå simkunnighet och vi är glada över att vi är den aktör som valts för att bedriva denna verksamhet.


Vår kontaktperson för skolsim är Jennifer Nilsson:
Mejl: jennifer@mass.se
Telefon: 031-278063 (se hemsidan för aktuella telefontider)Simtest

Tredjeklassare och äldre elever i Mölndals Stad kommer kallas under läsåret för att göra ett simtest. Simtestet omfattar att kunna hoppa i vattnet och därefter simma 100 meter sammanhängande, varav 50 meter i magläge och 50 meter i ryggläge. Alla elever har alltid ett förstatillfälle där de får chansen att lära känna simhallen och ledarna, samt testa sin vattenvana. Vid andra tillfället genomförs simtestet.


Undervisning

De elever som vid testtillfället inte klarar simtestet kommer att bli erbjudna fortsatt undervisning hos oss.


Information till lärare

För att veta vilka elever som skall komma tillbaka för undervisning så skickar vi en lista med berörda elever till angiven kontaktperson på varje skola. En kallelse till undervisning mejlas ut vid separat tillfälle, där dag och tid meddelas för respektive elev. Har skolan/ kontaktpersonen inte fått informationen, vänligen kontakta oss.Simtest

Tredjeklassare i Härryda Kommun kallas under läsåret för att göra ett simtest. Simtestet omfattar att kunna hoppa i vattnet (hela kroppen ska hamna under vattenytan) och därefter simma 200 meter sammanhängande, varav 50 meter i ryggläge.


Undervisning

De elever som vid testtillfället inte klarar simtestet kommer att bli erbjudna fortsatt undervisning hos oss under skoltid.


Information till lärare

För att veta vilka elever som skall komma tillbaka för undervisning så skickar vi en lista med berörda elever till angiven kontaktperson på varje skola. En kallelse till undervisning mejlas ut vid separat tillfälle, där dag och tid meddelas för respektive elev. Har skolan/ kontaktpersonen inte fått informationen, vänligen kontakta oss.

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub