VILL DU BLI FUNKTIONÄR


Simtävling utan tidtagning och regler. Kan det vara något?


MASS har av tradition haft en stor funktionärskår men vi behöver alltid få in fler och nya funktionärer annars kommer vi att ha stora problem att arrangera tävlingar. MASS försöker hålla den klassiska formen av simtävlingar vid liv - med tidtagning enligt simsportens regler. För att kunna genomföra detta så behöver vi föräldrar (och ibland äldre simmare) som funktionärer.

Det finns många uppgifter som måste fungera på en tävling oavsett storlek:

Bryggan - sköter tidtagningsanläggningen, ger oss resultat och pratar under tävlingen (speaker)

Runt bassängen - utbildade regelfunktionärer, löpare, tävlingsbyråfolk, matserverare, fikafixare mm.

Före och efter tävlingen - personer som "bygger upp" simhallen och "river" efteråt.

Det krävs ca 25-30 personer per tävlingspass (ett tävlingspass är normalt en för- eller eftermiddag) för att genomföra en tävling. Det är mycket folk och MASS behöver ständig påfyllning i funktionärskåren. MASS behöver DIG för att kunna fortsätta arrangera tävlingar i egen regi. Som förälder/supporter kan det vara svårt att veta alla regler som gäller vid genomförande av en simtävling. Därför arrangerar MASS kontinuerligt funktionärsutbildningar. Kursens syfte är att ge behörighet som tävlingsfunktionär. Du får utbildning för att klara av olika poster som tidtagare, vändningskontrollant mm. Några förkunskaper inom simning behövs inte. Funktionär blir du på två kurskvällar och två praktikpass.

Att kunna reglerna i simning skapar en förståelse för ditt barns simning och simtävlingar och sen blir det så mycket roligare att se tävlingar när man kan reglerna!

GLÖM INTE ATT BESÖKA OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Md banner f reningscertifikat
Swimming pool
Vi bedriver majoriteten av vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. För mer info om badet, klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub